Skip to main content
Tärkeä tiedote! Tiistaista 30.8.2022 lähtien 7-15kg mattotilaukset toimitetaan Suomeen yksilöllisesti express-kuljetuksena. Jokainen Mum's valmistuu tilauksesta ja tuotanto toimii pienissä kylissä mainiosti, vaan rahti ollut arvaamaton kohta kolme vuotta. Nyt toimitusaika nopeutuu huomattavasti. Tahdomme näin palvella teitä paremmin. Kiitos. 

Savanni

Design: Pasi Kärkkäinen-Tunkelo

Savannah ( Savanni). Inspiraationa kuviolle Afrikan savanni. Pasi tyylitteli savannipiirroksensa lähes abstraktiksi kuvioksi, jossa lämmintä Afrikan tunnelmaa väreissä. Ehkäpä joku tunnistaakin apinanleipäpuun muodon maton jännittävistä kuvioista? Suunnittelu kuvioiden ja värien mestari Pasi Kärkkäinen-Tunkelo.


1,490.00€
Koko:

Lisätietoa tuotteesta

Savannah ( Savanni). Inspiraationa kuviolle Afrikan savanni. Pasi tyylitteli savannipiirroksensa lähes abstraktiksi kuvioksi, jossa lämmintä Afrikan tunnelmaa väreissä. Ehkäpä joku tunnistaakin apinanleipäpuun muodon maton jännittävistä kuvioista? Suunnittelu kuvioiden ja värien mestari Pasi Kärkkäinen-Tunkelo.

Jokainen matto valmistetaan tilauksesta toiveesi mukaan ja jokainen valmistuu käsityönä solmimalla. Matto on signeerattu sen valmistaneen käsityöläisen nimikirjoituksella. Villan korkeus on noin 2,8cm ja villa ylellisesti upottavan pehmeä.

Villa on laadukkainta paikallista ja villa saadaan paikallisista lampaista. Kerityt villat kuljetetaan kylään polkupyörien tarakoilla ja villa työstetään ja värjätään suurissa saaveissa elävän tulen päällä.

Kylässä on tehty mattoja satoja vuosia ja monen sukupolven ajan. Artesaanien suuri ylpeyden aihe on, että valmistamalla Mum'sille laadukkaita mattoja he pystyvät rahoittamaan lastensa koulunkäynnin.

Ruoka kylissä tehdään tulella, ja vesi kannetaan yhteisestä kaivosta. Kyläläiset elävät lähes omavaraistaloudessa ja omistavat ( todennäköisesti onnellisen) lehmän ja vuohia. Kamerakäsipuhelimia kylissä ei omisteta. 

Kysythän ystävällisesti lisää Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

MUM's

Mum's syntyi Etelä-Afrikassa vuonna 2006, kun suomalainen Outi - kuvataiteilija ja äiti - teki yhteistyötä 15 paikallisen naisen kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi taideteoksia Suomessa järjestettyyn näyttelyyn. Teokset oli kaikki kudottu käsin Outin suunnitelmien ja designien pohjalta. Projekti tuki naisia, jotka tekivät työtä kotoa käsin. Koska kaikki osallistuneet olivat äitejä, projektin nimeksi tuli MUM's. 

Vuosien myötä Mum'sista muotoutui kestävän kehityksen tuotemerkki "Mum's Good with Goods", vastuuta ihmisestä ja ympäristöstä kantava, pohjoismaista suunnittelua ja perinteistä käsityötaitoa kaukana kehittyvissä maissa yhdistävä vahvasti arvosidonnainen design-yritys. Mum'silla on tuotantoa neljässä maassa - Intiassa, Etelä-Afrikassa, Kambodžassa ja Boliviassa. Kaikki tuotteet tehdään mahdollisimman pitkälti käsin, ja ihmiset tekevät työtä kotoa käsin säästäen näin matkakuluja ja luonnonvaroja. Jokainen Mum's valmistuu lähituotantona ja materiaalit paikallisia luonnon- tai kierrätysmateriaaleja. Jokainen Mum's on yksilöllinen ja Mum'sin tuotteessa on tekijänsä signeeraus.

HUOM. Valmistamme ja toimitamme mattoja ainoastaan tilauksesta, toivomassasi kokoluokassa. Nettikaupassa olevat kokoehdotukset ovat viitteellisiä ja koot perustuvat pohjoismaisiin olohuonemittoihin ja esittävät mattojen kuviot sellaisina kuin se suunnilleen kyseisessä koossa ovat. Toivottavasti niistä on mattokoon valinnassa teille apua. Tilauksesta valmistettavilla tuotteilla ei valitettavasti ole voimassa peruutus- tai palautusoikeutta.

Muita kiinnostavia tuotteita