Skip to main content
Tärkeä tiedote! Tiistaista 30.8.2022 lähtien 7-15kg mattotilaukset toimitetaan Suomeen yksilöllisesti express-kuljetuksena. Jokainen Mum's valmistuu tilauksesta ja tuotanto toimii pienissä kylissä mainiosti, vaan rahti ollut arvaamaton kohta kolme vuotta. Nyt toimitusaika nopeutuu huomattavasti. Tahdomme näin palvella teitä paremmin. Kiitos. 

Semi Koala ryijy Jenni Tuominen

Design: Jenni Tuominen

Semi Koala on itse suloisuus, tulevaisuuden klassikko. Sen on suunnitellut monesti palkittu Jenni Tuominen. Lämminmielinen hymy kotisi seinälle, samalla keräilykappale. Tai ehkä tiukkaa tilannetta pehmentämään neuvotteluhuoneeseen. Tämä koala jaksaa olla lempeä tilanteesta toiseen eikä häntä koskaan pieni halauskaan haittaa. 


1,250.00€

Lisätietoa tuotteesta

Semi Koala on itse suloisuus, tulevaisuuden klassikko. Sen on suunnitellut monesti palkittu Jenni Tuominen. Lämminmielinen hymy kotisi seinälle, samalla keräilykappale. Tai ehkä tiukkaa tilannetta pehmentämään neuvotteluhuoneeseen. Tämä koala jaksaa olla lempeä tilanteesta toiseen eikä häntä koskaan pieni halauskaan haittaa. 

Koko 110 x 170cm. Valmistettu lähituotantona paikallisesta villasta. Ryijyä voidaan valmistaa myös uniikkina kokona toiveen mukaan.

Käsintehty kotona. Mum'sit valmistuvat pienissä kylissä lähituotantona. Tekstiileissä käyttämämme materiaalit ovat aina paikallisia luonnon- tai kierrätetystä materiaaleista valmistettuja. Käyttämämme villa keritään paikallisista lampaista jotka laiduntavat vapaana. Kun saamme tilauksen, niin kylästä lähdetään ensin keritsemään lampaita. Villa kuljetetaan rätisevien polkupyörien tarakoilla kylään, jossa villa värjätään ja työstetään langaksi. Vasta sitten alkaa kudontatyö. Kutojalle piirretään suuri kartta, jota seuraamalla kuviot tekstiileihin valmistuvat. Villa värjätään käsin ja osa villasta värjätään 100% luomuna eli väripigmentit saadaan luonnosta kerätyistä kasveista ja puunkuoresta. Matot valmistuvat pystykangaspuissa, jotka ovat palvelleet suvussa aarteina jopa 300 vuotta. Tekijöillemme on suuri ylpeys se, että he pystyvät käsityöllään rahoittamaan lastensa koulunkäyntiä. Heillä itsellään ei ole ollut mahdollisuutta oppia lukemaan ja käydä koulua. Käsityö on heille ainoa elinkeino ja muuten he elävätkin varsin pitkälle omavaraistaloudessa. 

Kerran viikossa Mum'sin yhteyshenkilö käy kylässä ja tarkistaa valmistetut tuotteet, kerää mukaansa valmistuneet tilaukset ja vie ne kaupunkiin, jossa varasto. Siellä kaikki tuotteet vielä kerran tarkistetaan ja pakataan nätisti ja valmistetaan rahtikuljetukseen. 

Toimitusaika Suomeen on noin 9-12 viikkoa ja Suomen ulkopuolelle pitempi.

Pikatoimitus on mahdolinen, mutta silloin tilaukseen tulee harmi kyllä reilusti lisähintaa.

Lisätietoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kiitos.

MUM's

Mum's syntyi Etelä-Afrikassa vuonna 2006, kun suomalainen Outi - kuvataiteilija ja äiti - teki yhteistyötä 15 paikallisen naisen kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi taideteoksia Suomessa järjestettyyn näyttelyyn. Teokset oli kaikki kudottu käsin Outin suunnitelmien ja designien pohjalta. Projekti tuki naisia, jotka tekivät työtä kotoa käsin. Koska kaikki osallistuneet olivat äitejä, projektin nimeksi tuli MUM's. 

Vuosien myötä Mum'sista muotoutui kestävän kehityksen tuotemerkki "Mum's Good with Goods", vastuuta ihmisestä ja ympäristöstä kantava, pohjoismaista suunnittelua ja perinteistä käsityötaitoa kaukana kehittyvissä maissa yhdistävä vahvasti arvosidonnainen design-yritys. Mum'silla on tuotantoa neljässä maassa - Intiassa, Etelä-Afrikassa, Kambodžassa ja Boliviassa. Kaikki tuotteet tehdään mahdollisimman pitkälti käsin, ja ihmiset tekevät työtä kotoa käsin säästäen näin matkakuluja ja luonnonvaroja. Jokainen Mum's valmistuu lähituotantona ja materiaalit paikallisia luonnon- tai kierrätysmateriaaleja. Jokainen Mum's on yksilöllinen ja Mum'sin tuotteessa on tekijänsä signeeraus.

HUOM. Valmistamme ja toimitamme mattoja ainoastaan tilauksesta, toivomassasi kokoluokassa. Nettikaupassa olevat kokoehdotukset ovat viitteellisiä ja koot perustuvat pohjoismaisiin olohuonemittoihin ja esittävät mattojen kuviot sellaisina kuin se suunnilleen kyseisessä koossa ovat. Toivottavasti niistä on mattokoon valinnassa teille apua. Tilauksesta valmistettavilla tuotteilla ei valitettavasti ole voimassa peruutus- tai palautusoikeutta.