fbpx
Kirjoitettu 07.03.2022

Uusi matto, vaan minkä värinen? Esimerkkinä PINTA, design Pasi Kärkkäinen-Tunkelo

Miten maton väri vaikuttaa tilassa? Moni meistä haaveilee värikkäästä matosta, vaan päätyy ehkä seesteisempään. Tämän kirjoituksen tarkoitus on auttaa hahmottamaan eri värisiä mattoja huoneen tunnelman tiivistäjänä ja luojana. Minkä värin sinä valitsisit? Esimerkkinä matoista poimimme useaan eri väriyhdistelmään soveltuvan PINTA kuvion. Kuvion ja värien suunnittelu Pasi Kärkkäinen-Tunkelo.

Valmistamme Pinta villamattoa kahdella eri käsityötekniikalla toteutettuna: käsin solmittuna ja käsin kudottuna. Käsinsolmittu on upottavan pehmeä, lämmin ja tiiviisti solmu solmulta solmittu laadukas villamatto, jonka korkea villa yltää lähes kolmeen senttimetriin. Koska kaikki mattomme valmistuvat tilauksesta, niin toiveen mukaan Pinta maton villapintaa voimme leikata myös matalammaksi. Ekoluksusvillaksikin kutsumamme laatu on laadultaan paras ja tiukimmin solmittu, niin tiukkaan mitä käsin maton solmimaan pystyy.  Luonnonomateriaali tuo tilaan pehmeyttä ja toimii myös kivasti äänieristeenä. Tätä laatua suosittelemme oluhuoneeseen ja mikäopä ei pikkuinen pehmeä matto sängyn viereen makuuhuoneeseen- hellimään vastaheränneitä varpaita, suuria ja pieniä.

Kangaspuissa käsinkudotun villamaton pinta puolestaan on tasainen  Tämä laatu on käytännöllinen keittiössä ja hyvin mutkattomana materiaalina sopii mihin tahansa huoneeseen: käytäville, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen. Villamatto on helppo pitää puhtaana. 

 

PINTA mattosävy sisustus Terhi 2022

Huoneen ilme muuttuu maton värityksen mukaan. Mikä on suosikkisi? Kuvan kaikki matot paksua ekoluksusvillaa. Jokainen Mum'sin matto on aina yksilöllinen ja tekijänsä signeeraama. VIlla leikataan korkeuteensa käsin aina 2cm:sta 3cm:n korkeuteen.

DESIGNERS Pasi Karkkainen tunkelo MUMs

Pinta kuvion on suunnitellut Pasi Kärkkäinen-Tunkelo (b. 1986). Hän on suunnitellut usealle suomalaiselle tuotemerkille materiaalina lasi ja tekstiilit. Mum'sille Pasi suunnitteli kuviot Pinta ja Savanni. Pinta on kuvioltaan seesteinen, kuin kesäillan vaimeassa tuulessa väreilevä järven pinta. Kuvio taipuukin moneen eri värikombinaatioon. Savanni taas on tyylitelty Pasin piirroksesta, jossa savannin eläimiä ja kasveja. Värejä Savanni-matolle on tarjolla vain yksi: savannimaisen pehmeä beige ja astetta tummempi hiekka.

Savanni Pasi Karkkainen Mums FinlandSAVANNI Design Pasi Karkkainen Mums luxury low

 Savanni mattoa voimem valmistaa toivekoon mukaan. Matto on Mum'sin ekoluksusvillaa ja solmittu käsin. Mum'sin eettinen tuotanto kohtaa Pasi's designin.

Mums rug pinta Pasi karkkainen wool villa ethical Interior mattoHOME pinta ig1

Joskus, vaikka matto ei olisikaan upottavan pehmeä, on se silti mukana makoilla..

 PINTA pinkki beige finnish rug wool webPINTA Pasi karkkainen rug mums wool inerior green on greenPINTA rug Pasi Karkkainen peach design Scandinavian Finnish lowPINTA luxurywool ig2PINTA rug design Pasi Pankalainen finland carpet Wool

Pasi Kärkkäinen-Tunkelo on värien mestari. Alla luonnoksia väriyhdistelmistä. Huomioithan ystävällisesti, että värit eivät täysin vastaa todellisuutta monestakin eri syystä. Yksi niistä on ihan läppärin ruudun vaihteleva valaistus. Voit tilata matosta mallipalaa tai tulla visiitille Sopupuodillemme Helsinkiin. Kaikkia näitä väriyhdistelmiä voimme valmistaa sekä paksuna ekoluksusvillalaatuna että tasapintaisena villamattona. Jokainen Mum'sin matto on aina yksilöllinen ja uniikki. Toivomme, että kunnioitat mattojemme yksilöllisyyttä kuvioinneissa. Jokainen matto on myös tekijänsä signeeraama.

Kysythän lisää Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

PINTA colours 2022