Skip to main content
Written on May 15, 2023

Mum'sin lelusarjaa suunnittelevat lapset, vuodesta 2009

Mum’s on valmistanut uniikkeja ihania leluja vuodesta 2009. Pehmolelujen takana suloinen tarina. Jokainen Mum's pehmolelu on lapsen suunnittelema ja piirros muotoutuu pehmoleluksi bolivialaisten ja eteläafrikkalaisten osaajien taitavissa käsissä. MUMS TOYS design by kids bolivia southafrica

Tarina alkoi 2009, kun Mum'sin äiti - myös neljän lapsen äiti - työskenteli keittiössä googlaten kuvahaulla "robotti". Tuolloin 6-vuotias pikku-Arne näki tietokoneen näytöllä robotteja ja kysyi mitä äiti oikein teki. Outi-äiti vastasi, että suunnittelee robottileluja ja että ne bolivialaiset naiset niitä valmistaisivat ja tarvitaan ideoita, että olisiko robottipehmolelutArnen mielestä kiva juttu... Pikkuinen Arne tuhahti kipakasti ja sanoi napakasti, että "JA MINÄ PIIRRÄN SULLE ROBOTTEJA, ETTÄ EI TARTTE TOISTEN IDEOITA ALKAA VARASTAA!"

Bolivia how toarne munkki

Niin kipaisi Arne juoksuun ja palasi keittiön pöydän ääreen pinkan papereita ja värikyniä kanssa. Alkoi tehokas suunnittelu- ja piirustusioperaatio ja jokaiseela syntyneellä ronbotilla oli olan erityinen tarinansa: nelikätisellä robotilla neljä kättä, jotta hän voi olla avuksi enemmän, Siipirobotti lentää  nopeasti luoksesi ja vaikka läpi seinien, yhdellä roboteista oli Marimekon mekko niinkuin äidillä, rinnassa kukka, Hammasrobotin komeat hampaat muistuttivat, että hampaat kannattaa muistaa pestä.

ROBOTIT Arne CrochetGIRAFFE toysbykids kirahvi lasten ekokoulu design kideko aaro 5v mums web

Outi lähettii kuvat tekijöille Boliviaan. Siellä ihastutttiin ja piirroksista syntyi pehmolelumallisto. Mallisto pääsi myöhemmin jopa Artekille asti. Valmistui pieniä ja suuria jopa 70cm korekita robottileluja. Pääsuunnittelija sattui olemaan myös hyvin kiireinen jalkapalloilija, niin päätimme sitten järjestää lelupiirustuskilpailuja joihin myös muut lapset saisivat osallistua. Piirustukset lähetettiin meille ja Arne ja hänen sisaruksensa toimivat tuomaristona. Valitut piirrokset pääsivät osaksi Mum'sin tuotantoa ja mallistoon ja palkitut suunnittelijat saivat oman pehmolelunsa jättikoossa.STORY Toy collection Designed By kids Design by Arne 6 yearsFOX Roosa

 

Original drawing by Arne 6 years and fox toy design by Roosa 7 yrs.

The little designer also happened to be a very busy soccer player, so we decided to organize toy drawing competitions in which other children could also participate. The drawings were sent to us and Arne and his siblings served as the jury. The selected drawings became part of Mum's production and collection, and the award-winning designers received their own soft toy in giant size.

 

BUGs by MUMs Guardian lion MIniset MUMs circus MINISET Robots by MUMs

MUMs kong TOWNHOUSE Set. Mums head office

Goant Mum's robots and Mum's HEAD OFFICE and Mum's business car... <3