Vuonna 2006 Mum'sin emo Outi Puro matkusti Afrikkaan mielessä aivan jotakin muuta kuin MUM's. Takataskussa Purolla oli taiteen maisterin opinnot Aalto-yliopistossa, kuvanveistäjän leima paperissa Turun taideakatemiasta ja neljä pientä lasta kainalossa. Edessä olisi taideprojekti, jonka yksi osa suuntautui Afrikkaan.Mum's kumpusi henkilökohtaisista arvoista, vastuusta ihmisestä ja ympäristöstä ja vuosien myötä muotoutui taideprojektista yritykseksi.

Inspiraatio ja ihannointi. Sen Outi kohtasi ensimmäisellä matkallaan tavatessaan tiimin afrikkalaisia käsityöläisnaisia. Outi oli se, jolla oli design-mustetäytekynä ja viimeistelty suunnittelulehtiö. Afrikkalaisnaisilla rikki menneen kudontakoneen koukku ja sillä taito tehdä käsitöitä. Pohjoismaisen naisen luonnokset sulautuivat afrikkalaisten naisten korkealaatuiseen käsityötaitoon. Materiaalit tuotteisiin saatiin paikallisilta t-paitatehtailta. Käytimme leikkuussa ylijääneitä kankaita, jotka muuten olisivat päätyneet roskakoriin. 

Tänään työllistämme noin 50 käsityöläistä Afrikassa, Intiassa, Boliviassa ja Kamputseassa. Mallistossa suomalainen huippudesign yhdistyy eettiseen tuotantoon: vastuuseen ihmisestä ja ympäristöstä. Suunnittelijoina Outin lisäksi muun muassa Teresa Moorhouse, Paavo Halonen, Maija Louekari, Pasi Kärkkäinen-Tunkelo, Jenni Tuominen, Saana ja Olli, Susanna Vento, Anu Penttinen, Ricardo Cavolo.

Tammikuussa 2019 tapahtui kummia, kun MUM's sai papan, isän, ihka aidon toimitusjohtajan. Hän on KTM ja Copywriter Pasi Lindqvist, luovan alan moniosaaja ja Pasille langetettiin mieluusti Mum'sin rahat ja järki. Outi vastaa pajayhteistyöstä, taiteellisesta puolesta ja siitä, että asiakkailla on hyvä. Mum'sista tulikin "Family", kun kaiken muun lisäksi Mum'sin mama ja papa ovat toisiinsa rakastuneita.

Näillä mennään eteenpäin, hyvät lapset!

Ilmarisissa 23.1.2019

MUM'sin tiimi

Mums map2

Tilaa uutiskirje & voita!

Tilaa Mum'sin uutiskirje ja voit voittaa tuotteitamme joka neljäs kuukausi järjestettävässä arvonnassamme! Seuraavan arvontamme palkintona on Koko iäksi -matto! Uutiskirjeen tilaajana otat automaattisesti osaa kaikkiin arvontoihimme. 

Kunnioitamme yksityisyyttäsi, emmekä ikinä luovuta osoitettasi kolmansille osapuolille.