Skip to main content
Written on November 19, 2023

Flowerdrops on Mum'sin Outin yhteisöllinen taideprojekti, vuodesta 2010

Outi Puron yhteisöllistä Flowerdrops taideprojektia on tukenut Suomen Kulttuurirahasto ja Mehukatti ( Eckes Granini).

Huomenna se alkaa: työpajat Turun lääninvankilassa. Ei ole helppoa päästä vankilaan ilman rikosta. Taustani selvittämiseen meni lähes kolme kuukautta. Vankilaan toki pääsee helpommin visiitille vaan töihin ei. Vaan lupa tuli ja nyt mennään. Jännittää. Kävin perjantaina viemässä vankilaan tavaraa, mitä käytämme pajoissa. Tuota aiemmin tavarat piti listata tarkkoine lukumäärineen kaikkineen. Turun lääninvankila on korkeimman turvallisuustason vankila. Se tarkoittaa, että jos joku vangeista esimerkiksi Keravalla "kaatuu kylppäritiloissa ja silmä siksi musta"- sellaista ei tapahtu Turussa. Ei edes ns. ikävimpiä tehneille vangeille.

Minua ei vankilassa kaikkialle päästetä. Vien heidän työresurssejaan, kun ilman saattajaa en pääse mihinkään. Ovat tehneet paljon etukäteistyötä ja olemme tavanneet ja keskustelleet pajoista, mahdollisuuksista, käytännöistä.

Viikonlopun aikana viemäni tavarat tarkistetaan ja huumekoira nuuhkii kaiken.

LInkki lyhytfilmiin Turun vankilassa. Klikkaathan kuvaa:

 https://vimeo.com/908600664IMG_9434.jpg

 

Flowerdrops- projekti alkoi jo vuonna 2010. Silloin teimme isomman yhteistyöprojektin osana Turku Kulttuurikaupunkivuoden tapahtumaa. Toin Suomeen eteläafrikkalaisen ystäväni, taiteilija ja muotoilija Heath Nashin Etelä-Afrikasta. Vedimme yhdessä kaikille avoimia työpajoja muun muassa Aboa Vetus Ars Novan tiloissa ja ihanina kesäpäivinä Aurajokivarressa museon edessä. Meillä oli valmiiksi tehdyt tyhjät varjostinkehikot, joihin sitten saatiin kukkamaista pintaa pajaosallistujien valmistamista uniikeista "kukista". Materiaalin noudimme Eckes Graninilta: mehukanninatestereita useissa eri väreissä. Varjostimia oli yhteensä kuusi ja lähes kaikki kukitettiin viikon kestävissä pajoissa. Valmiit teokset ripustettiin Teatterisillan ylle Turussa reiluksi kuukaudeksi. 

 

outipuro heathnash turku kulttuuripaakaupunkiFLOWERDROPS turku culturecity bridge