Skip to main content
Written on April 30, 2021

Rahtipäivityksiä / COVID. Situation now 9/ 2022

Suomeksi / In English below

Päivitys 1.9.2022

Kaikki yksittäiset matot painoluokassa 7-15kg toimitetaan nyt Fedexilla tai Upsilla, eli pikarahtina Suomeen. Eli. jokainen valmistunut mattomme lähtee yksittäispakettina. Odotamme tällä saavamme todella suurta apua pitkiin toimitusaikoihin. Suurempi rahtilasti, mihin tilaustuotteita kerätty yhteen ja sitten rahditettu on aiheuttanut ihan todella paljon murhetta ja stressiäkin.  Kysythän ystävällisesti lisää This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai 050 4450 864. Kiitos oikein paljon.

Päivitys 30.8.2022

Yksi paketti tavaraa on saapumassa syyskuun alussa. Vaan nyt on uutisia. 

Mum's ei anna periksi, vaikka rahti tökkii ja aina vaan kiusaa. Kiusannut jo kohta 2,5 vuotta. Vaan niinpä se samainen rahti kiusaa muitakin kuin meitä. Ei olla ollenkaan ainoita. Tsemppiä ihan kaikille, jotka maahan Euroopan ulkopuolelta tavara-aarteita tuovat. Ei ole ollut helppoa ei ja silti maailmassa suurempiakin murheita toki.

Olen tehnyt nyt ratkaisun ja olemme artesaaniyhteisön Intiassa kanssa sopineet, että tilaukset 30.8.2022 alkaen postitetaan Intiasta pikapakettina Suomeen. Siis mattosi saapuu yksittäisenä pakettina hetimiten, kun se valmistuu. Ei enää suurempia yhteisrahteja. Toki tämä on Mum'sille hintavaa ja syö meidän kanelipullaa ja juureen leivottua ruisleipäämme, vaan tahdomme ja meidän pitää palvella Teitä asiakkaita paremmin toimitusajoissa, jotka meistä riippumattomista syistä ovat arvaamattomia.

Kaikkea ei voi saada ja aina ei voi voittaa, mutta tämän kuljetusratkaisun myötä työtä taitaville tekijöillemme toivottavasti riittää ettekä te asiakkaamme joudu enää odottamaan mattojanne pitkiä aikoja. Minun ei myöskään tarvitse perustella monimutkaisen rahdin koukeroita, ja oma mielenikin kevenee ja ilahtuu tästä kovin. Sen minkä rahassa menettää voittaa mielenrauhassa.

Näinhän tämän olisi pitänyt mennä. Näin tämän kuuluukin mennä.

Toivottavasti nopeampi toimitusaika ja ratkaisumme on teillekin mieluisa.

Kaikki Mum'sin matot valmistetaan tilauksesta eikä niitä enää tarvitse odottaa. Kuljetusaika-arvio on noin kaksi viikkoa pikatoimituksessakin + tullausaika Intiassa. Matot valmistuvat aikataulussa. Hitaasti ja huolella, laadukkaana ja kestävänä. Yksiilöllisesti ja juuri sinulle.

Kiitos. ❤

Ystävällisin terveisin,

Päätöksestämme onnellinen,

Liedossa 30.8.22

Mum'sin Intian tiimi ja Outi

 

Päivitys 8/2022

Rahti on matkalla Suomeen. Sain tänään 1.8.2022 vastauksena kysymykseeni saapumisesta, että rahti saapuisi tulevan viikonlopun aikana 5.-6.8.2022. Tämä tarkoittaa sitä, että kun saan saapumisilmoituksen rahdista, niin rahti tullataan ja kun tullaus valmis, niin rahdin voi noutaa. Rahti kuljetetaan Vantaalta Turun kupeeseen LIetoon, missä se puretaan, tarkistetaan ja pakataan uudestaan teille asiakkaille toimitettavaksi. Ystävällisesti pyydän vielä kärsivällisyyttä, vaan kohta tilauksenne ovat Suomessa ja minulla. Toimitus hetimiten saapumisen jälkeen. Kiitos.

 

Päivitys heinäkuu 2022.

Rahti on päässyt liikkeelle Intiasta! Mitään en enää saapumisesta uskalla luvata, kun mikään lupaus ei auta. Rahti on täällä, kun se on täällä. Meille ei anneta kuin viitteellisiä päivityksiä ei, vaikka kuinka nätisti pyytää päivityksiä yrittäisi. Niin ja jos jotakin tulee, niin tieto on jo vanhentunutta. Vaan sen nyt onneksemme tiedän, että rahti on liikkeellä. Nyt on toivoa. Arvioitu saapuminen elokuun alussa. Tuo on oma arvioni. 

FREIGHT IS ON ITS WAY TO FINLAND, FINALLY! Approximate arrival time is in the very beginning of August.

 

Päivitys kesäkuu 2022.

Yhä edelleen odotamme huhtikuusta asti odottamaamme toista rahtia lähteväksi Intiasta. Pyydämme kärsivällisyyttä. Ensimmäinen osa rahtia on saapunuyt huhtikussa, vaan toinen rahti ei pääse liikenteeseen. Tämä ei johdu mitenkään Mum'sista. Pyydän ystävällisesti ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Olemme itsekin todella allapäin. Meillekään ei kerrota eikä meitä infota, vaikka kysymme. Muistakaa te kysyä meiltä mattonne saapumistilannetta. Päivitän mieluusti tilannetta sitten aina sen hetken mukaan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Päivitys huhtikuun rahdista 19.4.2022

 

Huhtikuussa odottelemme rahtia saapuvaksi. Olen saanut infon, että rahti saapuu huhtikuun viimeisellä viikolla. Rahtimme on taas jaettu kahteen osaan joista ainakin toinen saapuu huhtikuussa. Toisen puoliskon saapumisen odottaminen voi mahdollisesti venyä toukokuun alkuun. Vaan sieltä ne nyt saapuvat. En valitettavasti ole saanut lähetyslistaa, vaikka monasti len sitä pyytänyt. Näin en voi tässä vaiheessa varmistua siitä, että mitä kaikkea ihanaa ensimmäinen lasti meile tuo, tai mitä rahdissa lopulta on mukana. Vaan aina asiat järjestyvät ja aina voi ja saa olla yhteydessä ja kysyä tilannetta minulta, jos ja kun oman tilatun tuotteen tilanne mietityttää. Kivakin, jos ja kun yhteydessä olet. Kirjoittelehan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Kiitos kaunis! Yst. Outi

Freight arrives in April! It is divided in 2 parts. 

12/ 2022 Joulurahti saapui. Seuraava rahti saapuu huhtikuussa 2022.

Päivitys 25.11.

Ette tiedä kuinka mielelläni kertoisin, että rahti saapunut. En vaan tarkalleen osaa sanoa milloin saapuu, kun ei ole minusta kiinni. Eipä ole rahti saapunut. Ei vieläkään.

Brysselissä on rahdista nyt viimeisin merkintä 24.11., vaan rahtilasti onkin siellä jaettu kahtia ja ilmeisesti pakattu siellä taas toiseen rekkaan, mikä sitten kiertää missälie Euroopassa  ensin ja tulee laivalla lopulta Helsinkiin tullivarastoon.

Jos kaikki olisi mennyt luvatusti, niin olisin jos tässä vaiheessa helpotuksesta huoahtanut, kun tilauksenne kaikki teille toimitettu. Vaan joka ikinen päivä kysyn ja minulle annetaan tieto, että nyt saapuu, illalla myöhään, huomenna! Saapumisilmoitusta ei silti tule ja soittelen perään että missä on, kun mitään ei kuulu. Sitä sitten selvittävät ja kun saan infon, niin rahti jo kerrennyt toisaalle. 

Minulle  luvataan saapumista lähes joka toiseksi päiväksi ja mitään ei kuitenkaan lupauksista ja vakuutteluista huolimatta luvattuna aikana saavu. Lentoja peruutetaan ja lastiamme jaetaan osiin ja pakataan mihin sattuu.

Ymmärrän jotenkin oikein hyvin, että Aasian päässä hankaluuksia rahdin kanssa, koska siellä vielä tilanne hankala. Vaan että Brysselissä sitten jakavat rahtiammeta taas noin. Rahtimme on maksetttu lentokonerahdin mukaan Brysselistä suoralennolla Helsinkiin.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun näin rahtia kohdellaan. Me jäämme auttamatta suurempien rahtien ”jalkoihin”, jos tilaa ei satu olemaan. 

Vaan näin rahti meitä valitettavasti joskus kohtelee. Lopulta kaikki saapuneet ja täällä.

Kiitos ja palaamisiin hetimiten, kun rahti saapunut. Ilmoitan siitä täällä ja Mum'sin somessa ja asiakaskirjeessä heti, kun rahti saapunut.

En kertakaikkiaan osaa infota asiasta, kun ketään ja mitään ei voi enää uskoa ja jos laitan saamani infon teille asiakkaillemme eteenpäin, niin se ei sitten kuitenkaan ole tosi sekään.

Minulle on nyt taas kerran sanottu, että MAHDOLLISESTI rekka, jossa osa meidän rahdista saapuisi jo 28.11. eli huomenna, vaan ei ole varmaa. Etöä ehkä ensi viikolla. Rekka kun kiertää missä kiertää. 

Tämän tiedon sain nyt Suomesta Swissportista, jonne rahtia hekin saapuvaksi odottavat. Heihin nyt voi aika hyvin kyllä luottaa, kun on kasvot keiltä kysyä. Siellä ihania ihmisiä, jotka yrittävät parjhaansa mukaan auttaa ja selvittää, missä rahtimme liikkuu. Kiitos heille.

Kiitos teille tilauksia odottaville kärsivällisyydestä yhä. Pahoittelen ja ihan meidän kaikkien puolesta. Ei ole kiva tilanne teille, ei meidän tekijöille eikä minulle.

Niin mieluusti toivoisin, että asiat olisivat kuten normisti ovat. Silloin heittoa saapumisajoissa maksimissaan viikko ja silloin lupaukset jopa pitivät.

Joka tapauksessa ennen joulua kaikki toimitettu. Meillä on asiakkaita jotka ovat joutuneet odottamaan mattoa hurjjan pitkään, kun rahdeista puuttunutkin tilauksia. Heille ihan erityinen kiitos. Normisti toimitusaikamme on ollut 9-12 viikkoa, siis ihan normaalioloissakin. Mum'sit kun kaikki valmistetaan tilauksesta. Ollaan nyt yritetty kiriä tuotantoa, ja tuplattu yhdelle matolle tekijämäärä, jotta valmistuu nopeammin, koska rahti tökkinyt nyt jo kohta pari vuotta. Vaan tässä ollaan.

Puh ja huh,

Yst. Outi Mum’sista

 

In ENGLISH

 

Update 25.11.

 

You don't know how I'd be happy to tell you that the cargo arrived. I just can't say exactly when it's coming. No cargo has still not arrived. Not yet.

The latest entry for cargo is now in Brussels on 24 November, but the cargo has been split in two and apparently packed in another truck there, which then travels around Europe first and finally arrives in Helsinki at the customs warehouse. If everything had gone as promised, I would have, at this point sighed with relief, as your order was all delivered to you. But every single day I ask and I am informed that freight is arriving now, late at night, tomorrow!

I receive no promised arrival notice, I will call the freight forwarder in India, send messages, as nothing goes as promised, trying to figure out what's happening. They take time to solve the answer to my request and when I receigve the answer, freoight ios already somewhere else, Freight has been promised to to arrive almost every other day now and however, despite promises and assurances, nothing has arrived within the promised time. Flights are canceled and our cargo is split and packed to another truck..

I understand very well India's inconvenience with freight, because there is still a difficult situation. But that in Brussels they split opur freight again. Our cargo has been paid for by air freight from Brussels on a direct flight to Helsinki. This is not the first time flight cargo has been treated this way. Large cargoes get on a plane, ans pur "small manoy" cargo is shipped if space and not even getting on a plane.

This is how freight unfortunately sometimes treats us.

Eventually all orders, all freight has always arrived.  I will announce about the arrival here and in Mum’s instagram and facebook and customer letter as soon as the cargo arrives. I simply don't know how to trust anyone and nothing anymore, and if I pass on the information I get to you, our customers, then it's not true or valid. This is difficult and. very unpleasant situation for me as well, and I feel so sad about the long wait.

I have now been told once again that POSSIBLY a truck where part of our cargo would arrive, will arrive 28.11. that is, tomorrow, but not sure. Maybe next week. Truck when you turn around where you turn around.

I  got this information yesterday from Swissport in Finland, where they are also waiting our freight to arrive. There are wonderful people who try their best to help and figure out where our cargo is moving. Thanks to them.And as they already track our freihght from FInland, it must be close now.. But no s more specific info is given by Finnish forwarder either. They do not know exactly.

Thank you for your patience still waiting for your orders. I apologize and for all of us. There is no nice situation for you, neither for our agents nor for me. I would just love if times were like "normal". Then arrival times are flesxible for maximum one week and then the promises do keep.

Anyway, before Christmas all delivered. We have customers who have had to wait a long time for their order. A very special thank you. Normally our delivery time has been 9-12 weeks, under normal conditions. Every Mum's is made based on order. We do not keep stockr. We have now tried to tighten production, and doubled the number of factors on one carpet so that it can be completed faster, because the cargo has now stagnated for almost a couple of years. But here it is.

Pooh and huh,  Yst. About Outi Mum’s

 

 

Päivitys 8.11.2021

Rahdin ilmoitettu saapuvan Suomeen ensi viikonloppuna 12.-15.11.2021 aikana. Kun rahti on maassa, niin se käy läpi normaalin tullitarkastuksen ja tullauksen. Vasta sitten rahti saa luvan liikkua Suomessa ja se tuodaan Turun kupeeseen purettavaksi, tarkistettavaksi ja pakattavaksi uudestaan. Jokainen tilaus postitetaan tai jos olet valinnut noudon showroomilta Helsingissä, niin infoan sinua, kun olen paikalla Helsingissä.

Minulle voi koska tahansa laittaa viestiä This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ja pidän sinua ajan tasalla tilauksestasi ensi tilassa sen saaavuttua. Toki muutenkin toimimme ensitilassa. Pakkaamme kaikki niin pian kuin mahdollista ja jos saapuminen osuu meidän normaaleihin "Helsinkipäiviiimme"; niin emme tuona aikana pidä soupuotia Helsingissä auki, vaan hoidamme tosiaan rahdin ensin teille matkaan.

Kiitos taas kerran kauniista ja ymmärtäväisestä suhtautumisesta tässä asiassa, mikä painaa meitäkin täällä päässä kovin. On niin iloinen asia ja niin helpottavaa, että rahti ja aarteet sen mukana vihdoin saapuvat.

Sitten taas vaan odottelemaan ja jännittämäämn seuraavan rahdin, mikä saapuu joulukuussa.

Kiitos ja palaamisiin, Outi Mum'sista

Update 8.11.2021

 I am waiting for the freight to arrive in Finland during next weekend. This is what I have been informed from India and Delhi about it's arrival. SDmall delays still possible, but we really are close to arrival date now. 

After the arrival freight will go through normal Customs procedures in Finland and then freight is delivered to our place. Here all is unpacked, checked and repacked.- and posted to clients, or informed to be collected at our showroom in Helsinki.

I would say in comparison to the time of long wait so far, your order is with you soon now.

 

 

 

Update 10/31/2021  The cargo is on its way to Finland. I can't say the exact time of arrival, even wanted to tell that, so much, believe me. You can kindly confirm the arrival of your order individually by sending an inquiry to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. I will double check it from India and be back to you as soon as I hear from yo0ur order. Thiscoming freight is the second last cargo of this year. The last cargo of 2021 will arrive in December. 

 

Päivitys 31.10.2021

Rahti on matkalla Suomeen. En osaa sanoa tarkkaa saapumisaikaa. Ystävällisesti pyydän varmistelemaan oman tilauksesi saapumista lähettämällä tiedustelu osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. PÄivitän yksilällisesti viikolla. Tämä nyt saapuva rahti on vuoden toiseksi viimeinen rahti. Vuoden 2021 viimeinen rahti saapuu joulukuussa. 

Updated 10/24/2021

The freight will not be able to leave until next week. It had to leave this weekend and before that was supposed  to leave many days ago. I'm so sorry about this. I can’t or can’t promise anything else, or tell about the situation other than that no matter what, always cargo, all the lovely rugs, pillows and treasures have finally arrived.  Carpets and other delights are completed by us as if nothing strange had happened in the world, but the situation with cargo makes me feel helpless. In India, they also do their best on the cargo side, but it is still the case that our small Mum's freight is packed in the plane if there is a suitable “hole” in the cargo plane. Normally, our cargoes have traveled in the hold of Finnair's passenger aircraft, because they carry precisely these smaller cargoes and do not do large ones at all. Well now the situation has been differnet- as people do not travel,  passenger planes do not move as often either, before covid-19. But our freight is to be packed soon. I get promises but those arew not valid really. Not before the freight really is here in Helsinki. Asks for our patience, both yours and mine.

 

Päivitys 24.10.2021

Rahti pääsee lähtemään vasta tulevalla viikolla. Piti lähteä tänä viikonloppuna ja sitä ennen piti lähteä jo sata päivää sitten.

Olen niin pahoillani tästä. En osaa tai pysty lupaamaan mitään muuta, tai kertomaan tilanteesta kuin, että vaikka mitä niin aina on rahti, ihanat matot, tyynyt ja aarteet lopulta saapuneet.

Matot ja muut ihanuudet valmistuvat meillä ihan kuin mitään ei olisi maailmalla tapahtunut, vaan rahti on kyllä sellainen, että saa olon avuttomaksi. Parhaansa Intiassakin rahtipuolella tekevät, vaan yhä edelleen tilanne se, että meiltä kun lähtee suhteessa pieniä rahteja- siis rahtikoneessa kulkeviin suurempiin rahteihin verrattuna- niin meidän rahdit pakataan koneeseen, jos rahtikoneeseen jää niille sopiva ”kolo”. Normisti meidän rahdit ovat matkanneet ihan Finnairin matkustajakoneen ruumassa, koska ne taas ovat kuljettaneet mieluusti juuri näitä pienempiä rahteja ja suuria ei ollenkaan. No nyt on tilanne ollut sitten taas se, että ihmisiä kun matkustaa vähän, että normit matkustajakoneetkaan eivät liiku yhtä tiuhaan kuin ”ennen”, ennen koronaa siis.

Lupauksia Intian päästä saan, vaan sen olen oppinut että en uskalla niihin luottaa. Jossakin vaiheeessa luotin ja sitten olinkin itse "vaikeuksissa", koska luotin. Jäämme pakkaamatta rahtikoneen matkaan mukaan ja matot eivät siellä ( valitettavasti) valita. Minä kyllä kysyn ja muistutan ja yritän ”painostaakin", vaan rahtikuvioissa on niin monta ihmistä ja muuttuvaa tekijää välissä, että pyyntöni eivät sitä lopullista pakkaajaa varmaan ikinä saavuta. En ymmärrä itsekään täysin koko rahtikuviota. Se on niin monimutkainen vyyhti ja kaikki vaikuttaa kaikkeen, vaan kyllä ne ihmiset siellä yrittävät parhaansa auttaakseen, uskon. Aiemmin mutkitta sujunut palvelu on nyt yksi suuri stressikasa. Niin siellä kuin täällä.

Olen niin pahoillani tästä, vaikka tämä ei tavallaan olekaan meidän eikä kenenkään muunkaan syy.  Koronalla on jälkensä.

Olette odottaneet niin pitkään ja kärsivällisesti tilaustanne. Nyt viimeisimmän tiedon mukaan rahdin olisi pitänyt päästä lähtemään matkaan tänä viikonloppuna 22.-23.10.2021, vaan vielä ei ole tullut vahvistusta, että näin olisi. Nyt on kuitenkin sentään saatu jo tietoa, että rahti on odottanut niin pitkään että se lastataan joka tapauksessa pian. Huolitsijoille tulee jonkin määräajan jälkeen ”odotussakkoa” ja tavarat vähän ”pakko ” laittaa liikkeelle- ne pienemmätkin rahdit, koska varastoon tulee koko aika uusiakin tuotteita ja rahteja.

Meidän pienessä rahdissa on kuitenkin kymmenien teidän ihanien asiakkaittemme niin pitkään odottamia kauniita mattoja. 

Odotan rahtia saapuvaksi minäkin, ja pian. Meillä on jo seuraavakin rahti varattu joulukuulle saapuvaksi ja tämän nyt dottamamme rahdin tulee saapua hyvissä ajoin ennen seuraavaa. Muuten siitäkin tulee huolitsijalle noottia tai sakkoa.

Tämä on niin erikoinen kuvio, kun aiemmin rahdit toimineet tilaamalla ja kaikki rullannut kivasti. En minäkään itse asiassa tajua rahdista, mutta kysyä minä osaan ja kysynyt olenkin ja taas huomenna kysyn. Nyt sentään saan maileihini edes jotakin vastauksia. Aiemmin oli Intian päässä jumiutumien takia niin ruuhkaa maileissakin, että en saanut edes vastauksia, kun eivät ehtineet eivätkä pystyneet kaikkiin tiedusteluihin vastaamaan. Vaan nyt on palkattu enemmän ihmisiä rahtiinkin työhön.

Tilanne siis parempi, hiukkasen ja parempaan päin menossa. Oma olo on silti aika avuton. Kiitos kärsivällisyydestä, tosiaan niin. 

Yritän pitää teitä ja sinua ajan tasalla täällä. Odotan kovin, että saan Intiasta saapumisarvion.

Kun rahti vaan pääsee koneeseen, niin sitten on matka ajallisesti enää lyhyt. 

Pahoittelut omalta osaltani. Harmittaa kovin itseänikin. Vaan sieltä ne aina ovat saapuneet ja saapuvatkin. Sen lupaan.

Niin ja jos missään vaiheessa oman tilauksesi tilanne mietityttää, niin laitathan minulle viestiä This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ja päivitän sitten sen hetken mukaan.

Ystävällisiin palaamisiin,

Outi Mum’sista

050 4450 864 

 

 

Kolmen kuukauden mutka. Päivitys 18.9.2021

Huomen ja harmin syksy 2021. 

Rahti jossa pitäisi nyt olla ihan kaikki tuotteet, jotka puuttuvat lähtee Intiasta minulle kerrotun mukaan ensi viikolla. Se tarkoittaa siis, että lähtee pajaltamme kolmen territorion läpi päästäkseen Delhiin, jossa jarruttaa tulli ja maastalähtöprotokollat. Arvioitu ja toivottu ja kauan odotettu saapuminen rahdille syyskuun lopussa/ lokakuun lakupuolella.

Meillä tosiaan on huhkittu nyt hommia kasaan ja vaikka ollut tuotteita valmiina, niin emme ole saaneet rahteja toivotusti edes liikkeelle, koska toimitukset ja rahdit raahanneet maailmantilanteen takia niin paljon aikataulullisesti perässä. 

Olemme yrittäneet vaihtaa vakihuolitsijaa, tai jouduimme siihen tilanteeseen, koska ihmisiä myös sairastuu,  vaan huonommaksi rahtikuvio meni. Ihan täydeksi säädöksi, sanon.

Meillä pienten mallipalojenkin matka Fedexin pikatoimituksena on kestänyt viikkoja, vaikka pitäisi kestää päiviä. Hollantiin suoraan Intiasta kiireellisesti lähetetty paketti olikin lähetetty väärälle henkilölle ja nyt paketti kiertää yhä niin, että teemme jo uutta mattoa, koska saamme maton tehtyä nopeammin uudestaan kuin mitä kestää paketin saapumisen odottelu. Virheitä toki sattuu se on inhimillistä, vaan nyt paine Intiassa on niitä hiukkasen kasannut. Ei tällaisia koukeroita ole koskaan ennen meille sattunut. Vaan Intian pään rahdissa on ollut paniikkia..

Pyydän anteeksi, että en ole osannut hoitaa asioita toivotulla tavalla. On avuton olo. Vaan kun en ole itsekään voinut muuta kuin muistuttaa puuttuvista ja toivoa, että luvattu rahti viimein saapuisi. Nämä ei ole valitettavasti sellaisia normioloissa sujuvia kuvioita, että vaan tilaan tuotteet  ja kaikki menee mutkitta. Todella kannan syvää huolta ja harmia itsekin rahdin viipymisestä ja yritän pitää hyvää tsemppiä yllä. Aina kaikki ovat lopulta saapuneet emmekä ole sinuakaan unohtaneet. Jotkut ovat joutuneet odottamaan puuttuvia tilauksia kahdeksan tai yhdeksän kuukautta. Tässä tilanteessa virheet kostautuvat todella.

Kun Intiassa lockdowneja, niin kyliinkään ei olla päästy normisti tarkistamaan tuotteita. Kaikki tuotanto ei valvomatta mene ns. putkeen, ja yksi syy on, että meidän artesaanit kylässä eivät osaa lukea tai kirjoittaa. Heille on annettu ohjeet suullisesti, kun normisti annamme ohjeet paikan päällä ja varmistamme myös työnteon eri vaiheissa tilanteen. Vaan meidän yhteyshenkilö ei ole liikkumiskieltojen takia saanut visiteerata kylässä eikä siksi ole pystynyt pitämään lankoja kasassa hänkään. Koko aika töitä on kuitenkin tehty, koska työtä meidän artesaaanit tarvitsevat. On vain tullut paljon sellaista, mitä ei ole tilattu ja jäänyt tekemättä sellaisia, joita täällä kovin odotetaan. Esimerkiksi hapsujen valmistuksessa mattoihin olemme nyt ainakn toistaiseksi luopuneet, koska tänne on saapunut täydellisiä mattoja hapsuilla, vaaan matto ol tilattukin ilman hapsuja. Olemme tehneet siksi mattoja uusiksi ja tietenkin niin, koska tahdomme toteuaa toiveitanne. Nyt on hetkellisesi jouduttu valitsemaan selkeämpi linja: emme tee enää hapsuja kuin ihan erikoissyystä ja vasta sitten, kun Intiassa pystytään keskittymään yksityiskohtiin. Nyt olemme yrittäneet keskittyä siihen, että teemme tuotteet oikeankokoisina ja -värisinä ja -muotoisina teille ihanille asiakkaillemme, joille jokaiselle olemme kaikki hyvin kiitollisia. Monestakin syystä.

Vaan nyt alkaa  olemaan taas uomillaan. Liikkumiskiellot tosiaan voivat jumittaa kylästäkin lähteneen rahdin terrritorion rajalle. Uomillaan on myös tuotanto. Kyliin päästään taas valvomaan, tarkistamaan ja noutamaan valmiita tuotteita.

No. Nyt tosiaan olemme kirineet ja Intiassakaan ei tilanne ole enää uusi. Rahtipäässä on useita uusia apukäsiä töissä. Tuo ei ole meidän syy tuo rahdin venyminen ja epämäräisyys ja siitäkin osin johtuva todella ikävä pitkä odotus sinullekin. Nyt vaan alkaa hommat selviämään, rajat Intiassa ovat auki ja rahdit liikkuvat. Lentorahtihan ei liikkunut ollenkaan hetkeen, eikä kukaan tiennyt milloin tauko loppuu. Se ruuhkautti varmasti koko systeemin enkä tarkoita nyt mumsia, vaan ihan koko liikennettä Intiasta ulkomaille.

Olen tosi iloinen ja helpottunut, että samme nyt toimitettua puuttuvat ja olemassaolevat tilaukset seuraavassa rahdissa, mikä on ihan jo lähtökuopissa Suomen suuntaan, vihdoinkin. Tämän kohta saapuvan rahdin jälkeen pystymme seuraavat tilaukset toimitamaan viimeistään jouluksi, ennen joulua. On kyllä homman jo aika alkaa sujumaankin. Ilman sujuvampia toimituksia Mum's ei välttämättä itsekään tätä enää jaksaisi. Niin paljon on nyt ollut näissä murheita, joihin ei muistutukset riitä. Luvataan, vaan lupaukset minulle eivät pidä. Sen olen tässä ja änä aikana oppinut, että vaikka minulle luvattaisiin jotakin, niin en voi tukeutua siihen ja luvaa edelleen sinulle. Miään muuta kuin, että sieltä ne tuleva , meidän aarteet. Ennemmin tai myöhemmin ja viime aikona ovat tulleet jotakuinkin aina myöhemmin.

Et todellakaan ole ainoa.

Vaan parempaa kohto olemme menossa. Tiimin puolesta kiitän kaunist ymmässyksestä ja kärsivällisyydestä.

Toivoaan, että enää näitä päiviyksiä ei tarvitsisi kirjoittaa. Että voisimme vain palata normiaikaan toimituksissa.

Kaikki Mum'sin tehdään käsin. Sekin ottaa aikaa. Vaan vähemmän, kuin mitä matka Intiasa pajala Suomeen.

 

Liedossa 18.9.2021

Hyvää viikonloppua,

Ystävällisin terveisin ja teille kiitollisena,

Outi Mum’sista

PIPANA JEnni Rope Näkymä woolrug OutiPuro close cosy minimalist villamatto tomileppänen design minimalist simplicity nordic wool eco villamatto ehtical mums web 

 

 

 

 

Rahtien saapuminen on Mum'sille juhla! / Arriving freight is a celebration.

Päivitys 9.7.2021 Odotettu. Pitkään ja hartaasti. Toivottu ja kaihottu. Jännitetty ja harmiteltukin. Huolissaankin hänestä oltu: Mum'sin rahti se saapui nyt! Jos olet tilannut meiltä niin muistathan, että voit koska tahansa laittaa viestiä ja kysyä tilauksesi tilannetta. Päivitän tilannetta aina sen hetken mukaan. Nyt saapunut rahti tullataan ja kun maahantuontibyrokratia kunnossa, niin saan luvan noutaa rahdin. Tuomme sen tänne Turun kupeeseen, puramme  ja pakkaamme matot uudestaan ja toimitamme teille.

Ensi viikolla olemme myös Helsingissä heitä varten, ketkä tulossa noutamaan tilaustaan showroomilta/ soupuodilta. Jos kaikki menee suunnitellusti, niin mattoja voisi ehkä noutaa aikaisintaan maanantaina iltapäivällä/ alkuillasta. Jos ei, niin sitten ensi viikolla joka tapauksessa. Ensi viikolla hoidan myös kaikki sovitut toimitukset ja vaihdot sun muut. Puhhuh mutta ihanaa, että rahti  täällä. Olen niin huojentunut ja iloinen. Kiitos  teille <3 Pikkuisen kiireessä kirjoitan.  Nyt rahtia ja pakkauksia, Outi Mum's

Update 9.6.2021 / We are packing the freight in India! Freght is to leave during next weekend. We do have hope it arrives in FInland in June still. / Ihana kertoa, että vihdonkin mattojamme pakataan Intiassa. Rahdin on määrä lähteä matkaan viikonlopun aikana. Toivoa on, että matot ehtisivät Suomeen vielä kesäkuun puolella! Oi tämä on kyllä niin hyvä uutinen ja ihan meille kaikille!

 

Päivitetty/ Updated 8.6.2021 

Lockdown päättyi Delhissä 7.6.2021 ja kaikki puuhaavat nyt lentorahtejaan lähtemään maasta ja mahdollisimman nopeasti. Pelätään sairastavien määrän kiihtymistä ja uutta lockdownia. Intiassa on yli 20 miljoonaa sairastunutta ja kuolleita päivittäin useita. Asiantuntijat sanovat, että todelliset tilastot ovat surullista kyllä vielä korkeampia. Mum'sin sydän itkee tilanteen johdosta. Sielumme asuu aina Afrikassa ja Intiassa siellä, missä Mum's vuonna 2006 syntyi. Yhteistyökumppanimme jakavat arvomme, tai arvot ovat syntyneet luontevasti yhteisymmärryksestä ja solidaarisuudesta toisia ihmisiä kohtaan siitä. Tahdomme tehdä hyvää ja kantaa vastuuta muustakin ja muistakin kuin itsestä. 

Odotamme parhaillaan kuulumisia Intian rahdista ja sen lähtemisen aikataulusta. Sinänsä meillä on tässäkin tilanteessa osunut tavallaan "onni" se, että Mum'sit valmistuvat ihmisten kodeissa niin Intiassa kuin Afrikassa. Tuotantomme ei ole  lockdownienkaan aikana loppunut ja artesaaneille voitu maksaa työkorvauksia. Tänäkin aikana Mum'sin perustaja ja suunnittelija Outi on pystynyt työstämään uusia mallistoja yhdessä huikeiden artesaanien ja designereiden kanssa. Se, että meillä on ollut töitä on teidän ansiotanne. Jokainen tilaus työllistää. Olemme hyvin kiitollisia. Kiitos, kun puhutte meistä eteenpäin. Kiitos,kun kirjoitatte, julkaisette tuotekuviamme lehdissä ja blogeissa, kiitos kun myytte meitä liikkeissänne. Kiitos, kun ostatte Mum'sia. Se on meille suuri onni. Te olette onnemme. 

in ENGLISH 8.6.2021

What’s happening in India and Africa is breaking our hearts. There are close to 20 million confirmed cases of COVID only in India. Every morning many people die. Experts say the true numbers exceed the official figures. Africa and India have been a big part of MUM’s story and a soul of our label. Mum’s founder and designer Outi together with amazing artisans and designers have worked to bring our collections to life. We are proud to say our vendors in India and Africa share the same values and our production is still going strong. Even during lockdowns, Mum’s is handmade at artisan’s village and work is done at people’s homes. This has turned to be a high value for us during these difficult times, and we have also been able to create new collections. We have paid our vendors and artisans even through the lockdowns in India, where we make our rugs. Thanks to you and your orders. This is a global issue. We are all safe only, when everyone is safe. Lockdown is now over in India (at least for a while) and we are waiting to hear more about the freight arrival. Thank You for the patience for everyone waiting for their Mum's orders. Take care, everyone. Thank You for your kind support.

 

 

Päivitetty 25.5.2021 Intiassa lockdownia jakettu 31.5.2021 asti. Sen jälkeen on hallitus luvannut, että ihmiset saavat hetken hengittää ilman rajoituksia. Lockdownia on taisaiseksi jatkettu jokaisen päättymispäätöksen jälkeen. Pajaltamme terveiset että uskovat, että rahti pääsee kesäkuussa matkaan kohti Suomea.

Lockdown has been coninued again. Now Indian Government has promissed here will be relaxment after 31.5.2021. In India lockdown has continued every time right after it was supposed to be discontinued, lastly in 16.5. But this time Government has made a promise. As all our work is done at people's homes in small rural villages we do have production and your orders are made, and most of the orders which are "un" are all ready and packed. Problem is the lockdown which does not allow people go to work nor move from home. Freight does not move as nobody is working. As soon as freight is allowed to move we will receive our freight in Finland, hopefully in the beginning of June, after the lockdown. We are so sorry for all of you waiting for your lovely rugs, and also sorry for all our artisans making the rugs. It is 100% certain yor ordrs will arrive. Just takes time, because of covid.

 

Päivitetty 19.5.2021: Intiassa edellinen pitkä lockdown päättynyt 16.5. ja Intian hallituksen päätöksellä samantien lockdownia jatkettu 24.5.2021 asti. / Update 19.5.2021. Lockdown in India was ceased 16.5. and immediately continued till 24.5.2021 by Indian government.

 

Olen miettinyt kirjoitanko teille tästä ollenkaan. Kun pitäisi jaksaa olla tsemppaava ja iloinen ja jakaa hyviä asioita kaiken harmin keskellä. Vaan kyllä mietin niinkin, että koska toimitaan rehellisesti ja läpinäkyvästi, niin totuus on parempi kertoa. Ehkä se lisää myös ymmärrystä.
Nyt on Fashion Revolution ja tekijöitä ja tuotteen alkuperää valaistaan. Me olemme nyt menettäneet koronalle kolme taitavaa kutojaa Intiassa. Intiassa tilanne on melkeinpä katastrofaalinen: on lockdowneja tuon tuosta ja ulkonaliikkumiskieltoa. Tulee sadonkorjuuaika ja kutojia tarvittaisiin pellolla, koska kasvattavat ruokansa itse, elävät omavaraistaloudessa. Tuo sentään on tässä tilanteessa onni, kun kauppaan kylistä ei edes pääse.
Intiassa rokoteohjelma voi kestää vuosia. Populaatio on niin suuri. Meidän pieniin kyliin rokotteista on sentään ollut edes puhetta.
Intiassa on nyt myös kuuma lähes 40 astetta. Kutojat työskentelevät varhain aamulla, kun ei vielä ole liian kuuma ja jos lockdownilta työtä tehdä saavat. Myös kylissä pidetään etäisyyttä, vaikka sairastuneita ei tällä hetkellä ole. Me puskemme eteenpäin ja valmistamme tilauksianne parhaamme mukaan. Odottamaan joudutte, mutta se palkitaan. Mekin joudumme odottamaan. Kaikki joutuvat. Delhistä toukokuun alussa alunperin saapuvaksi arvioitu rahti ei pääse lähtemään, koska lockdown jatkuu. 

Kiitos kärsivällisyydestänne. Odottamisessa.

Toivotaan Intiaan parasta. Terveyttä.

Kiitos. 🖤

Outi.

india_boy_lowhymio_making_tomi_leppanen_mums_india_handmade aiti-lapsi-india-low

#fashionrevolution

***

I have been thinking if I should tell you this or not. As you know ”marketing” and spreading love & joy & keeping up good vibes- thing around.. It’s Fashion revolution yes we know, but do not feel like celebrating. As we work visible I decided to tell you the truth.
In India where we make most of our rugs in small villages, we have lost three skilled weaver’s for covid. Situation is disastrous for their families. There are lockdowns and curfews.
We work for a limited time only, as it is also very hot, about 40 degrees in the villages now. We work on your orders, and we do have weaver’s at work. Lockdowns stop the freight and all is ceased for 2 weeks every now & then. People are vaccinated, but India has such a huge population it takes for years to vaccinate all.
You need to wait for your order’s arrival, as freight is stuck in Delhi, but we do appreciate your order, and work given to us in this situation very much. As we do still go strong forward. Thank You, keep well 🖤
••••••••