fbpx
Kirjoitettu 28.03.2022

Mikä on käsinsolmitun ja käsintuftatun villamaton ero?

Käsinsolmituilla matoilla on melkolailla voittamaton arvo, koska jokainen solmittu matto on ainutlaatuinen ja uniikki ja valmistuu kokonaisuudessaan käsityönä, ei massatuotantona. Käsinsolmitun maton solmujen tiheys takaa korkealaatuisen maton. Solmittu matto on kestävämpi kuin matto, mikä on valmistettu käsin tuftaamalla. 

Tuftatun maton tupsuilla on taipumus löystyä ajan myötä ja siksi maton ikä on lyhyempi kuin solmitun. Käsinsolmitusta matosta voi tulla suvussa arvonsa kantava perintökalleus, keräilykappale ja se voi kestää sukupolvien ajan, kun siitä pidetään huolta. Käsin tuftattu matto ei kestä eikä palvele yhtä pitkään, vaan on huomattavasti solmittua mattoa lyhytikäisempi. Mum's valmistaa villamattoja vain käsinsolmittuina niiden laadun ja kestävyyden ansiosta.

PINTA Luxurywool ig

Mum'sin käsinsolmittujen mattojen villapinta leikataan korkeuteensa käsin ja saksilla. Emme käytä koneita ollenkaan.

Tuftattu matto valmistetaan osittain käsin ja osittain mekaanisella työkalulla. Tällainen matto on valmistettu villasta ja käsin tuftatun maton valmistusprosessi eroaa paljon käsinsolmitun maton valmistuksesta. Tuftattu matto valmistetaan lävistämällä villasäikeitä kehykseen venytettyyn kankaaseen käsikäyttöisen työkalun avulla. Prosessi ei ole kovin aikaa vievä, eikä se vaadi samaa taitoa kuin käsinsolmitun maton valmistus

.Making of Stefan 1 WOMAN India Making HR

Käsinsolmitun maton valmistaminen vaatii käsityöläiseltä eritystaitoa eikä siihen kykene kuka tahansa. Siksikin jokainen Mum'sin käsinsolmittu matto on signeerattu sen valmistaneen artesaanin toimesta. Jotkut käsinsolmitut matot voivat olla käsintehtyjä, vaan niissä on käytetty niin sanottua "Jufti"-solmua. Solmu tunnetaan myös nimellä "väärä solmu". Tämä väärä solmu on tapa oikaista aikaavievän ja vaativan maton valmistuksessa, ja juftisolmi heikentää maton lopullista laatua. Laadukkaimmat käsinsolmitut matot on valmistettu aidoista persialaisista ja turkkilaisista solmuista. Mum'sin matot solmitaan persialaisin solmuin.

KETUNPESA solmttu silkki nepalilainen matto rug knotted Nepalese koko ig

Ketunpesä matto on silkkivillaa. Mum's valmistaa solmittuja mattoja villasta ja allergisoimattomasta silkkibambusta ja silkkivillasta.

Mum's käsityöläiset ovat experttejä käsinsolmituissa matoissa, ja matoilla toki on myös muutakin tärkeätä arvoa kuin kaunistaa kotia osana sisustusta. Hyvälaatuisesta kestävästä käsinsolmitusta matosta voi tulla keräilyesine, mutta tämäkään ei päde kaikille käsinsolmitulle matolle. Myös käsinsolmittuja mattoja on laaja valikoima löyhästi solmituista ja huonosti tehdyistä esimerkeistä upean laadukkaisiin. Käsinsolmitut matot ovat parhaimmillaan aitoja ja luonnollisia, vaan jotkut käsinsolmitut matot on valmistettu pitkälle käsitellystä tai huonolaatuisesta villasta. Sellainen ei sukukalleudeksi asti palvella jaksa. Mums rug PARE brown mix Finnish design matto villa wool sheep

Mum'sin käsinsolmitut villamatot ovat prosessoimatonta aitoa villaa ja aina parhaan laadun paikallista, paikallisista vapaana laiduntavista lampaista.

Käsinsolmittu matto maksaa enemmän kuin käsin tuftattu matto, koska tuftattu matto vie vähemmän aikaa ja taitoa ja on siten halvempi valmistaa. Näin valmistaja voi siirtää säästöt sinulle. Käsinsolmittu maton maton valmistus vaatii erityistä käsityötaitoa, jota ei kaikilla käsityön tekijöillä ole. Mum'sille käsityökin on arvo jo ihan itsessään. Lisäksi Mum'sin matot ovat huikean hienojen ja lämminhenkisten suunnittelijoiden ja taiteilijoiden suunnitelmia kunnioittaen tehtyjä. Solmittu designmatto on aidosti teos, mikä kestää aikaa ja pitää myös keräilyarvonsa.

.ALL NATURAL kesanto

Täysin käsintehty, käsinsolmittu matto on omaa luokkaansa, perintölaatua, ja koosta riippuen sen tekeminen kestää viikkoja tai jopa kuukausia. Voit tunnistaa korkealaatuisen käsinsolmitun maton taustasta. Kun käännät maton ympäri, niin matossa ei ole taustaa, vaan muotoilu ja kuvio näkyy molemmin puolin samana. Mum's ei tee käsin tuftattuja mattoja ollenkaan, koska käsinsolmiminen tarkoittaa kestävyyttä, laatua ja työtä taitaville käsille.Ethical sustainable INTERIOR NORDIC Enigma woolrug rattan minitable Ricardo Cavolo cushion natural mums finnish design HRMums rug PARE friends Finnish design matto villa wool

Mum'sin korkealaatuiset ekoluksusvillamatot solmitaan ns. persialaisin solmuin.

Piirros MU5 kopio PIIRROS 2 ig

Piirros matto on paksua Mum'sin ekoluksusvillaa. Solmittu ja signeerattu, ilolla, taidolla ja ylpeydelläkin niin.

 

Kiitos.