fbpx
Kirjoitettu 10.09.2021

Luonnonystävälle paras mattovalinta on häivähdyksellä silkkiä

Mum's Ketunpesä (Fox nest) silk wool mix rug for beautiful souls.

OUTI Intiassa 1

Olipa kerran aika, kun Mum'sn Outi oli niin erilainen, että hän oli joillekin olin jopa hiukksean pelottava. <3 ( kuva Markus Vikainen, Stonefilms, India)

Puhtaan aidon silkin ja lampaanvillan yhdistelmä matossa on laadukkain mahdollinen. Villa itsessään on kestävää. Se hylkii likaa ja toimi lämmön- ja äänieristeenä. Luonnonsilkki taas antaa matolle luonnollisen, mattamaisen hennon hehkun. Silkki matossa säväyttää elegantilla arvokkuudella olematta silti turhan pröystäilevä. Tuntu on laadukas, pehmeä ja ylellinen.

NEWRUG tiger cushion matto silk carpet nordichome nordic white interior relief whitehome valkoinen valkoinenkoti valkoinensisustus web SILK WOOL RUG HAND KNOTED silkkivilla solmittu laadukas matto web

Villasilkkiset matot solmitaan käsin. Käsinsolmitut matot taas ovat tekniikaltaan kaikista arvostetuimpia ja laadukkaimpia. Solmiminen tekee matosta erittäin lujan ja matto kestääkin sukupolvia. Villasilkkinen matto on todellinen luonnonystävän kestävä valinta. Se on täysin orgaaninen ja siihen käytetyt valmistusmateriaalit uusiutuvia. Silkki saadaan silkkiperhosen toúkasta ja villaa lampaasta, kyllähän te sen nyt tiesittekin. Uusiutuvia materiaaleja itsessään kumpikin eivätkä nämä Mum'sin tuotannossa kuormita ympäristöä. Silkki saadaan paikallisesti lähituotantona, villa kyläyhteisön itse laiduntamista lampaista lähituotantona sekin. Kuljetukset hoidetaan kätevästi polkupyörillä. Pyöräntarakat ovatkin usein melkoisen muhkeita, kun villa ylettyy välillä metrejä kuskin pään yläpuolelle. Tavallaan villan kuljettaminen on kuin sirkustemppu. Monenmoista Mum'sissa siis, vähäsen sirkustaiteiluakin, jopa. <3

KETUNPESA solmttu silkki nepalilainen matto rug knotted Nepalese koko ig

Mum'sin silkkivillamatot valmistetaan kaikki yksirvärisenä ja kuvio saadaan aikaan leikkaamalla pinta reliefimäiseksi. Tuo on ihan aidetta, koska pintakuvio tosiaan leikataan saksilla ja käsin sekin. Se on hidasta, tarkkaa ja vaativaa, vaan homma hoituu luottokäsissä. Jotenkin ajattelemme, että juuri yksivärisenä silkin himmeän kaunis kiilto ja materiaalin ylellinen tuntu tulee parhaiten esiin. silkki kun taittaa valoa, niin on itsessään tavallaan jo "elävä", tavallaan "väri". Luonnonmateriaalilla on niin tilaan kuin ihmismieleenkin aina rauhoittava vaikutus.

Makingof Giada Smalla IMG 7822 SILKBAMBOO Giada IMG 7441

Vllaa sekoitamme myös esimerkiksi bambukuituun, joka sekin paikallista. Bambusilkkimatoissa on meillä arjolla huikean hieno kokoelma italialais-pariisialisen suunnittelija Giada Ganassinin elegantin viehättäviä bambusilkkimattoja.  Bambusilkkimatto on myös solmtu käsin. S on pehmeä ja pina leikataan matalaksi. Tämäkään mattolaatu, kuten ei villasilkkikään "pölytä" eikä siitä irtoa irtovillaa niinkuin 100% paksussa luksusvllamatosta. Toisaala luksusvillamatossa villa on paljon korkeampaa ja tuntu upotavan pehmeä.

Orgaaninen uusiutuva mattomateriaali on myös villan ja bambun yhdistelmä. Tämä laatu ei ole karvainen yhtään, vaan enemmänkin villamaisen tasainen. Materiaali sopii hyvin esimerkiksi keittiöön. 

 

KUMPUKYLA ig1 KUMPUKYLA ig2

Villan ja bambun yhdistelmä tekee maton pinnasta huolettoman tasaisen. Tämä luonnonystävän materiaalivalinta on käytännöllinen esimerkiksi keittiössä. ( Kuva Ottilia Tavola)

Dreamer design Giada Ganassin rug interior luxury 

Kurkkaa koko orgaaninen luonnonystävän luontoystävällinen Mum'sin mattokoelma TÄÄLLÄ.Giada 1 low Eeli

Silkkibambumatto.

Photo Eeli Savolainen

Photos in India Markus VIkainen Stonefilms

Other photos Mum's.